var UPL_FILES='/Data/UploadedFiles/Forums/';var iUserId='0';var iForumId='1';var iPage='1';var iMessageId=85756;var bRestricted;var bIsRestricted;var bCommunity;var sTopImage;var bCommunityRestricted;var bIsAdmin=false;var sPagingName='Forum.aspx?Id=1';var sMenuOptions="";var userEditMessageViews = 10;var userDeleteMessageViews = 1;var sForumName="פורום הדף היומי";var AdminArr=[new Admin("1","מנהל האתר","1"),new Admin("49","מנהל הפורום","1"),new Admin("86","ברוך","2"),new Admin("125","דוד כוכב","2"),new Admin("159","עציוני","2"),new Admin("199","המכריע","2"),new Admin("249","כדי","2"),new Admin("919","יום יום ידרשון","2")];var TagArr=[new Tag("המלצה לגולשים","http://www.daf-yomi.com/forums/Message.aspx?id=1505")];var MgrMsgArr=[new MgrMsg("שימו לב! בכתיבת הודעה בפורום יש לשייך את ההודעה למסכת ודף","http://www.daf-yomi.com/forums/message.aspx?id=350"),new MgrMsg("המלצה","http://www.daf-yomi.com/forums/message.aspx?id=4168"),new MgrMsg("מקלדת וירטואלית לטובת הכותבים מחו\"ל","http://www.daf-yomi.com/forums/message.aspx?id=455")];var MostViewedArr=[new MostViewed("107155","אדם שכר רכב באילת ","מנחת טנא","13/05/24 00:58","49159","53"),new MostViewed("107157","הגהות הגר"א בבא מציעא עא, עב, עג","אוריאל שלמוני","13/05/24 17:21","605","35"),new MostViewed("107177","הערה ברש״י","שמואל דוד","16/05/24 05:35","595","25")];var ClosedMsgsArr=[new ClosedMsgs("65830"),new ClosedMsgs("65874"),new ClosedMsgs("65795"),new ClosedMsgs("21834"),new ClosedMsgs("65886"),new ClosedMsgs("66030"),new ClosedMsgs("66259"),new ClosedMsgs("66250")];var MessageArr=[new Message("85756","0","מצה שרויה - ממתי נולד האיסור הזה?","01/01/21 14:27","יז טבת","תשפ"א","14:27","אליצפן","אנו רואים לאורך כל הסוגיות בתלמוד, שבצק לאחר שנאפה איננו מחמיץ יותר לעולם.

יש דיונים רק לגבי מצת מצווה האם יוצאם במצה שרויה או מבושלת - בגלל שפג או לא פג טעם המצה אבל משום חמץ.

אז, ממתי נולד האיסור הזה?","502","","1232","True","True","False","","512","77.127.40.243","0","0","פסחים|מא ע"א",""),new Message("85757","85756","ראה שערי תשובה סימן תס","01/01/21 15:06","יז טבת","תשפ"א","15:06","אבי גרינבלט","קהילות חסידים בעיקר "חסידים ואנשי מעשה"
ראה עוד משנ"ב תנ"ח,ב","539","","1232","True","True","False","","79","77.127.67.240","0","85756","פסחים|מא ע"א",""),new Message("85762","85756","מעשה בסוס שהפסיקו להשקותו","01/01/21 21:56","יז טבת","תשפ"א","21:56","אלף בית רשי","עד לפני כ500 שנה היו כולם אוכלים מצות רכות - אשתנורא, היו לכולם תנורים ביתיים ובתיהם היו מאבן, וסמוך לאכילה ממש היו עושים בצק מבלילה רכה מאוד, הקמח מתערבב בקלות עם המים, ואף לא מרדדים במערוך אלא בכף היד מעבירים מצד לצד עד שנמתח ואז מדביקים אותו לתנור, וזו הייתה החכמה לרדות את הפת בזמן כשהיא עדיין קצת דבוקה כי שנייה אחת יותר מידי היא הייתה נופלת לתוך האש שבתנור ונשרפת.
עם ריבוי בניית בתי המגורים מעץ מחשש שריפות, העבירו את האפיה לתנור מרכזי קהילתי שכונתי וכו' ולפיכך היו מתארגנים מראש לאפייה לכמה ימים כי אי אפשר לעמוד כל יום לפני כל ארוחה ולהמתין לאפיה, מאחר וחומר משמר אין במצה זה היה מתעפש מהר, ולכן הפחיתו בהדרגה את כמות המים שבעיסה ועשו את המצות יבשות יותר ודקות יותר שיוכלו לעמוד יותר זמן ולהישאר פריכות, אכן במצות מכונה יש אפילו פחות מים אלא שהלישה נעשית במכונה שמתמודדת היטב עם כמות המים המינימלית ומצליחה לעשות עיסה מושלמת ללא שום פירור של קמח לא מעורב, והחשש רחוק מאוד לשיירי קמח בעיסה, לעומת זו במצות יד הפחתת המים מקשה ללוש ודורשת הרבה כח ועבודה במינימום זמן ולפיכך נוצר חשש שמא יש קמח שאינו מעורב במים, והוא כשלעצמו לא יחמיץ אבל במגע עם מים לאחר האפיה יש מצב שזה התעורר מחדש ויש הרבה משלומי אמוני ישראל שהולכים לחומרה ונזהרים מכל מגע של מצה במים","278","","1232","True","True","False","","116","96.20.220.141","0","85756","פסחים|מא ע"א",""),new Message("85765","85762","באירופה","02/01/21 20:36","יח טבת","תשפ"א","20:36","אור חדש","בנו תנורים בבית גם בבתי עץ, זה היה הכרחי לחימום הבית בחורפים הקשים","458","","1231","True","True","False","","72","77.139.145.160","0","85756","פסחים|מא ע"א",""),new Message("85852","85762","ענין חשש השרויה אינו רק בשל גושי קמח","05/01/21 22:03","כא טבת","תשפ"א","22:03","אבצן","אחת החששות הגדולים הוא שנופל אבק קמח במאפיה ע"ג המצות האפויות, וכששורים אותן במים הוא מחמיץ.
בזמנו מאד מקובל היה שהטחינה והאפיה היו נעשים באותו המקום, וזה יצר את הבעיה. אבק הקמח הנטחן 'מרחף' באויר ונוחת על המצות שכבר נאפו.
בשנים מאוחרות יותר התחילו הכשרויות להקפיד מאד להפריד את מקום הטחינה ממקום האפיה.","785","","1228","True","True","False","","71","109.226.59.2","0","85756","פסחים|מא ע"א",""),new Message("85778","85765","לא רק באירופה גם כאן בקנדה","03/01/21 01:07","יט טבת","תשפ"א","01:07","אלף בית רשי","הבתים מעץ ומחממים אותם בתנורים עם אש, אבל כנראה אפיה שיש יותר דיאולוג עם התנור מסוכן יותר","278","","1230","True","True","False","","93","96.20.220.141","0","85756","פסחים|מא ע"א",""),new Message("85854","85852","מאמר שמצאתי כעת במרשתת","05/01/21 22:23","כא טבת","תשפ"א","22:23","אלף בית רשי","פה
מה שכתבתי אני 500 שנה כך זכרתי בעבר ללא בדיקה , אבל זה כנראה פחות שנים","278","","1228","True","True","False","","200","96.20.220.141","0","85756","פסחים|מא ע"א","")];var iTotalPages=811;var SeverTime;fInitTree();getPersist(82860);