סקר
אני מתחיל מסכת חולין:

פורום פורטל הדף היומי

סוטהכא ע"ביב שבט תשע"ז11:08הטענות הן כלפיך / ‏יאירה
לא כלפי ר' אליעזר.
אף פעם במשך התקופה, שאני לומדת גמרא לא שמעתי, שהלימודים שלי ושל נשים אחרות (הרבה יותר חכמות ממני) מביאים לידי טעויות ומפעילים את סטרא אחרא!

לגב א: אתה צודק, ואכן צריך לשמור על קו אחד בבירור סוגיא. אבל מי שלומד מסוגל לנתק את הרגשות ולהתרכז בסוגיא בלבד. כל רגש והטיה לכיוון רגשי או דמיוני מיותרים לגמרי.

לגבי ב: ראיתי שכבר הגיב לך כבוד הרב דוד, שגם איש יכול לחטוא ואני אוסיף לך סיפור על עקיפת הלכה: באחת הישיבות קרה פעם אירוע לא נעים: יצר הרע הפיל את שני בחורי ישיבה... אחד הכיר אישה ולא התאפק, מיד בעל אותה והשני, לעומתו, ביקש לשמור הלכות טהרה... הוא ביקש מאישה שהכיר, לספור שבעה נקיים ואחרי כן לטבול במקווה ורק אחרי כן בעל אותה. בסוף הרב סילק מהישיבה את הבחור השני, שביקש לקיים את ההלכות בטענה, שהוא התכונן לחטא וחשב, שבזכות ההלכות המעשה יהיה פחות חמור, היה לו זמן לחשוב והוא לא חשב ולא חזר בתשובה...

חומרת האישה אכן יותר קשה מגבר, לכן כתבתי לך קודם, שאישה שלומדת את המסכתות בסדר נשים אמורה להיזהר ולהישמר יותר, הרי התייחדות עם גבר או נגיעה אסורה כבר מהוות איסור מוחלט ועלולות להביא להרס משפחתי!

טוען....

הודעה ראשית   օ הודעה ראשית ללא תוכן   תגובה להודעה   օ תגובה להודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
סימון משתמשיםמשתמש מחובר   מומחה   מנהל              תקנון הפורום
תכנות: entry
© כל הזכויות שמורות לפורטל הדף היומי | אודות | צור קשר | הוספת תכנים | רשימת תפוצה | הקדשה | תרומות | תנאי שימוש באתר | מפת האתר